miercuri, 12 martie 2008

Cu usile inchise

CU USILE INCHISE

cu
ANDA SALTELECHI
CRISTINA DRAGHICI
DANIEL MECU

regia: CRISTA BILCIU

“Cu usile inchise” pune fata in fata trei oameni, osanditi pe vesnicie sa se suporte unul pe celalalat in infern. Intr-o prima etapa ei nu renunta la rolurile sociale si mimeaza amabilitatea, bunatatea, dar, treptat, mastile cad si ei isi arata adevarata fata, demonstrand teza lui Sartre ca “Infernul sunt ceilalti”.
In spectacolul gazdit de Teatrul PODUL, isi dau concursul trei viitori actori: Daniel Mecu in rolul lui Garcin, proaspat impuscat, Cristina Draghici ca Ines, o tanara lesbiana convinsa, si Anda Saltelechi in rolul Estelle, femeia care nu poate exista fara oglinda. Cei trei se dezumanizeaza treptat, personajele se mananca incet una pe alta, vor sa se ucida din nou, nu pot accepta faptul ca au murit deja, se agata inca de existenta lor pamanteana, deoarece e greu sa lasi totul in urma, sa nu mai insemni nimic pentru nimeni. Daca viata continua si dupa moarte, si daca continua in felul acesta intr-o moarte plina de surprize atunci tineti dintii stransi si aveti grija de sufletele voastre.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mi-a placut ca studentii de la "Podul" si-au asumat situatia, adica faptul ca sunt in iad. Am vazut un alt spectacol, la Sala 99, acolo actorii jucau de parca nici nu stiau ce se intampla.

Anonim spunea...

Am vazut spectacolul acesta ieri, ba nu, alaltaieri, la matineu. Finalul m-a bulversat putin. Garcin fuge afara, ca sa scape, dar nimereste in acelasi loc. Si innebuneste. Misto de tot! In text se termina altfel. Da,da,da, infernul sunt ceilalti...